maandag 6 februari 2023

Focus á locus 2023: Ruud Rous

 Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Ruud Rous. Geboren in Amsterdam (1958) en momenteel woonachtig in Arnhem. In Arnhem heb ik mijn middelbare schoolopleiding gevolgd op de grafische school. Door omstandigheden kon ik na deze opleiding geen werk vinden, dit is medio 1975, er was toen veel tumult in de grafische wereld. Door scholing ben ik in de techniek terechtgekomen en heb dit met plezier gedaan, Medio 2009 ben ik weer gaan schilderen, eerst voor mijzelf en, omdat er vragen kwamen van ''kun je iets voor mij maken'', ben ik gaan exposeren. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor Roy Lichtenstein, en geïnspireerd door zijn stijl ''Popart" ben ik mij hierin gaan specialiseren. Meestal zijn het gezichten die ik uitvergroot en laat spreken met veel kleurgebruik.

Popart is een stroming in de moderne kunst. Bekende namen zijn, onder andere, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, David Hockney en Jasper Johns.

Voor een impressie kijk eens op mijn website, www.ruudrouspopart.com, of kom gezellig langs. Ik exposeer in basisschool ''De Rank'', Pythagorasstraat 9, Rijkerswoerd, Arnhem. De locatie is rolstoeltoegankelijk. 

22 & 23 april 2023  zaterdag 12.00-17.00 uur, zondag 13.00-17.00 uur!