dinsdag 14 februari 2023

Focus á locus 2023: Lucas Haenen

Lucas Haenen
Vanaf mijn vroege jeugd fotografeer ik, en heb de foto's altijd zelf ontwikkeld en afgedrukt. Daarbij heb ik in de loop van de jaren vrijwel alle genres beoefend, met lang een focus op landschapsfotografie: zoeken, kaderen en het licht volgen. 
Ook heb ik gewerkt aan een serie met auto's in hun omgeving. De meeste foto's maak ik op reis. De laatste jaren houd ik me vooral bezig met vogelfotografie. Het fotograferen en portretteren van vogels zie ik eigenlijk naast een vorm van kunst ook als een vorm van jagen. 
Uit bewondering voor de diversiteit van de vele mooie vogels die voor mijn lens kwamen heb ik de laatste tijd ook thematische collages gemaakt.

Bij Focus á Locus 2023 toon ik naast een paar hoogtepunten van oud werk vooral de recentere vogelfoto's en collages. Verder is er de film 'Meegenomen door de Vogelwereld' uit 2018 te zien, en een paar groot formaat boeken met landschapsfoto's van Patagonië (2001-2010), de Argentijnse Andes (NOA) en Australië/Nieuw Zeeland.


22 & 23 April 2023
12:00-17:00 uur

Mooieweg 15
6836 AC 
Arnhem