donderdag 23 februari 2023

22 en 23 april 2023 12-17 uur

 

Focus á Locus

22 en 23 april 2023   12-17 uur

 

Dit voorjaar wordt voor de zevende keer de Focus à Locus Kunstroute in de wijken Holthuizen, Vredenburg, Kronenburg en Rijkerswoerd georganiseerd.

Op verschillende locaties in deze wijken zullen meer dan 30 kunstenaars hun werk exposeren dan wel presenteren. Wij zijn blij dat we na een paar coronajaren, waarin weinig mogelijk was, weer een grote groep kunstenaars kunnen mobiliseren om mee te doen!

 

Bij de kunstenaars thuis

Net als bij de eerdere edities van Focus á Locus presenteren of exposeren de meesten van hen hun werk thuis. Sommigen zijn te vinden op locaties waar zij samen met anderen hun werk laten zien. Zij vertellen graag over hun werk, hoe ze het maken en welke materialen ze gebruiken. Naast bijvoorbeeld schilderijen, keramiek, fotografie en beeldhouwwerk is er nog meer te beleven: muziek en workshops voor kinderen en volwassenen

 

Fietsroute

In de wijk Rijkerswoerd staan op diverse plaatsen kunstwerken. Veel mensen lopen en fietsen daar vaak ‘zomaar’ aan voorbij. Op zondag is er een fietsroute onder leiding van Stef de Wit                                    .

 

Weet wat er leeft in je wijk!

Het is natuurlijk zeker de bedoeling om de (semi-)professionele kunstenaars in de wijken in de gelegenheid te stellen om hun werk te laten zien. Maar het is ook belangrijk dat we het buurtgevoel wat terugkrijgen, dat je elkaar weer eens ergens tegenkomt en elkaar ervaringen laten delen. Het is door de buurt – voor de buurt, want de deelnemende kunstenaars zijn immers ook je buurtbewoners.

 

Folders en vlaggen

Begin april verschijnt de folder van Focus á Locus met alle informatie. Deze wordt in de wijken aan huis bezorgd. Houd die dus goed in de gaten! Ook zullen de folders op verschillende plaatsen in de wijken verkrijgbaar zijn. Evenals vorige jaren staan er vlaggen bij de locaties waar wat te beleven valt. Niet te missen dus.

 

Vrij entree!

U bent allen van harte welkom om bij de deelnemers ‘binnen te vallen’, met kinderen, grootouders, vrienden en familie. Focus á Locus 2023 wordt een prachtige kunstroute die je niet mag missen! De toegang is overal gratis, alleen voor workshops kan soms een kleine vergoeding worden gevraagd.

Tot ziens op 22 en 23 april!