dinsdag 14 februari 2023

Focus á locus 2023: Hans Langbroek

 

Hans Langbroek

Vanaf mijn jeugd ben ik met tekenen en schilderen bezig gweest. Hoewel ik geen officiële kunstopleiding heb genoten heb ik wel steeds les gehad van diverse docenten,
Licht en schaduw hebben mij altijd gefascineerd. Zonlicht geeft elk voorwerp zijn eigen schaduw. Patronen van schaduwen vallen over elkaar heen en vormen nieuwe patronen.
Licht en water spelen met de kleuren en vormen van de omgeving. Water weerspiegelt en vertekent. Kleurvlakjes worden versnipperd tot een bont palet.
Wanneer de wind samenspeelt met het zonlicht en het water, komt alles in beweging zodat het beeld steeds verandert. Je aandacht wordt vastgehouden, zodat je blijft kijken.
Dit vastleggen op schilderijen kan eigenlijk niet, maar het is interessant om te proberen de suggestie van beweging te wekken.
Ik vind inspiratie in het mediterrane gebied en ook in onze eigen tuin.

Ook houd ik mij sinds 2008 bezig met beeldhouwen in steen. Hakken is een onomkeerbaar proces. Door materiaal weg te halen ontstaat een nieuwe unieke vorm. Ik ben op zoek naar spanning en verdraaiing in organische vormen. Vaak heb ik de vrouwelijke torso als onderwerp.
Daarnaast illustreer ik af en toe kinderboeken.
www.hanslangbroek.com

22 & 23 april 12.00-17.00 uur

De Pas 102
6836 HN Arnhem