maandag 6 februari 2023

Focus á locus 2023: Loek Klinkhamer

Loek Klinkhamer
Al tientallen jaren werk ik fulltime als beeldend kunstenaar. Mijn werk is niet onder één noemer te vangen. De tekeningen, etsen, werken op papier, paneel en linnen laten een grote verscheidenheid zien. Maar hoe verschillend ook, deze werken dragen duidelijk mijn handschrift.
Ik werk zonder vooropgezet plan. Als ik met een schilderij bezig ben, schiet het de ruimte in. Ik herontdek materialen, ‘speel’ met het beeld dat ontstaat, haal weg, schilder over, schuur weg. Het is iedere keer een experiment met materiaal en techniek. Vaak staan op mijn schilderijen stukjes tekst, meestal onleesbaar. Het zijn zinnen uit gedichten.
In mijn werk kan ik door het samenspel van gedachten, vorm, kleur en materiaal goed uitdrukken hoe het leven aan mij voorbijtrekt. Ik ben dan ook 24 uur per dag in mijn hoofd aan het schilderen.


22 & 23 april 2023
12.00-17.00 uur

Ik laat mijn kunst het liefst zien in de omgeving waarin ik het maak. Vandaar van harte welkom op

Harlingenpad 20
6835 KG 
Arnhem