zondag 5 februari 2023

Focus á locus 2023: Minet Westerveld


Graag nodig ik je uit om een kijkje te komen nemen in  mijn huiskameratelier. Om je mee te nemen in de wereld van de dieren en je te vertellen over de symboliek die er in de kunstwerken verscholen ligt. Met mijn werken vertel ik graag verhalen. Het leuke vind ik dat iedereen er iets anders in ontdekt. Dat er steeds een ander verhaal in een schilderij tot leven komt.

Mijn werk bestaat uit een rijk aanbod van diverse disciplines. Zowel schilderijen op houten panelen, werken van textiel op eco basis met planten geverfd, beschilderde rivierstenen en kleine beschilderde houten boekjes.

Mijn hart ligt bij het maken van herinneringskunst. Om iets voor iemand te mogen maken dat heel persoonlijk en uniek is en vaak ook heel kwetsbaar. Om een (familie)verhaal of herinnering te vertalen naar beelden. Daarbij verbeelden de dieren het verhaal. Bij herinneringskunst kan je denken aan een gedenksteen, houten gedenkboekje of een portret van mens of dier. Het voelt voor mij elke keer weer als iets kostbaars om een verhaal toevertrouwd te krijgen dat ik mag verbeelden.

Ik hoop dat je met een bezoekje aan mijn atelier even kan binnenstappen in de wereld van de verhalen vol symboliek en dat je jouw verhaal erin kan ontdekken.

22 & 23 april 2023  12.00-17.00 uur

Dr. J. den Uylsingel 139,  6836GN Arnhem

www.minetwesterveld.nl