maandag 2 maart 2020

Focus á locus 2020: Teunis van de Kamp

Midden jaren negentig ben ik begonnen met het maken van ringen. Ik beleef ontzettend veel plezier aan het vertalen van een idee naar een draagbaar object. Het “draagbaar zijn” is natuurlijk een relatief begrip. In het begin hadden ze soms nog een abstracte vormgeving; later werden het steeds meer figuratieve ringen. Soms staan de ringen op zichzelf maar er kunnen ook kleine series ontstaan doordat de ene vorm vanzelf uit de andere voortkomt. De laatste tijd worden het steeds meer ringen met een verhaal en krijgen titels mee zoals: “kanotocht in winters landschap; laddertje naar de hemel; voor altijd de jouwe”.  Stillevens die je doen glimlachen.
Ik probeer wel humor aan mijn ringen toe te voegen. Voor mij is het belangrijker dat mensen meer vertederd zijn dan dat zij onder de indruk zijn van goud of dure stenen. Het hoofdmateriaal is bijna altijd zilver maar ik mag daar graag dingen aan toevoegen die geen waarde hebben, zoals veertjes, gevonden kiezels en zelfs versleten borstelharen. Ik ben in ieder geval nog niet uitgekeken op het onderwerp ring.

18 & 19 April 2020
12:00-17:00
Doctor Joop Den Uylsingel 39
Arnhem