zondag 5 februari 2023

Focus á locus 2023: Teunis van de Kamp

Teunis van de Kamp (Bennekom, 1957)
Midden jaren negentig ben ik begonnen met het maken van ringen. Ik beleef ontzettend veel plezier aan het vertalen van een idee naar een draagbaar object. Het “draagbaar zijn” is natuurlijk een relatief begrip. In het begin hadden ze soms nog een abstracte vormgeving; later werden het steeds meer figuratieve ringen. Soms staan de ringen op zichzelf maar er kunnen ook kleine series ontstaan doordat de ene vorm vanzelf uit de andere voortkomt. De laatste tijd worden het steeds meer ringen met een verhaal en krijgen titels mee zoals: “kanotocht in winters landschap; laddertje naar de hemel; voor altijd de jouwe”.  Stillevens die je doen glimlachen.
Ik probeer wel humor aan mijn ringen toe te voegen. Voor mij is het belangrijker dat mensen meer vertederd zijn dan dat zij onder de indruk zijn van goud of dure stenen. Het hoofdmateriaal is bijna altijd zilver maar ik mag daar graag dingen aan toevoegen die geen waarde hebben, zoals veertjes, gevonden kiezels en zelfs versleten borstelharen. Ik ben in ieder geval nog niet uitgekeken op het onderwerp ring.

Rosendaalsestraat 16-4
6824 CM Arnhem

Op 22 & 23 April 2023 exposeer ik
van 12:00-17:00 uur, op het adres

Dr. Joop Den Uylsingel 39
6836 GK Arnhem 
De locatie is rolstoeltoegankelijk.