zondag 19 februari 2023

Focus á locus 2023: Svetlana Sinyavskaya

                                                carnaval

Mijn naam is Svetlana Sinyavskaya. Ik ben geboren en getogen in de Siberische stad Omsk. Na mijn studie aan de landbouwschool te Omsk was ik voor mijn werk meerdere jaren aan de landbouwuniversiteit van Omsk verbonden. Eind jaren 90 kwam ik voor het eerst naar Nederland om aan het gezamenlijke project met WUR te werken. In 2005 ben ik definitief naar Nederland verhuisd. Samen samen met mijn partner Gennadi woon ik in de Arnhemse wijk De Laar Oost, maar wij brengen steeds meer tijd door in ons vakantiehuis aan de Costa Blanca.

In 2014 begon ik met schilderen en langzamerhand is het schilderen mijn echte passie geworden. Ik neem schilderles bij de Academie Renshof in Nijmegen. Mijn interesse ligt voornamelijk in de mooie natuur van Nederland en Spanje. Ik schilder veel stilevens, maar ik wissel ze graag af met het schilderen van bloemen en landschappen. Ik heb meerdere technieken geprobeerd. Mijn laatste werken zijn met olieverf op paneel geschilderd. 

Ik heb al meerdere keren op een kunstbeurs gestaan en ik hoop op veel meer. Ik exposeerde in de Arnhemse Rozet (2016), Boederij De Kroon (2022) en Art Fair Elst (2022). Mijn laatste expositie in Elst  trok veel belangstelling en leverde veel positieve reacties op.

site:  https://gennadiderjavets.wixsite.com/svetlana-sinyavskaya

22 & 23 april 12 tot 17 uur in De Polderdrift, Ank van der Moerdreef 4