zaterdag 9 april 2016

Mimi van Bindsbergen (19/26)

Ik ben een verzamelaar. Ik verzamel niet alleen voorwerpen maar ook indrukken. Deze ideeën neem ik mee naar mijn atelier. Ze transformeren zich op het doek en worden associaties van de plekken waar ik was. Het kan zijn dat op het doek gestileerde vormen ontstaan. Voor mij is belangrijk dat het doek een bepaalde kracht uitstraalt.

Als een archeoloog loop ik buiten. Ik zoek naar de dieptes en lagen van de tijd. Het landschap als achtergebleven verhaal. Wat vertelt het? Al mijn zintuigen worden gebruikt. Ik loop en voel de sfeer, ik proef en raak aan. De vervoering, beroering wil ik laten zien.

Tot een paar jaar geleden heb ik altijd alleen gewerkt. Een veranderende beweging is dat ik nu ook samenwerk met anderen. Beweging, fotografie, geluid, en filmmaken zijn daardoor meer en meer een rol gaan spelen. Naast schilderen fotografeer ik nu ook, en maak filmpjes waar ik soms zelf in voorkom.

De anderen met wie ik werk, beïnvloeden, op de zelfde wijze, net als het landschap buiten, mijn werk.

beeldend kunstenaar

Locatie: Schepen Ploegpad 4
www.mimi-art.exto.nl