zondag 2 oktober 2011

Wijken ook op zondag bol van kunst en activiteiten

Vredenburg, Kronenburg en Holthuizen staan ook vandaag weer bol van de kunst en de activiteiten in het kader van Focus à Locus 2011. Er zijn mooie dingen te zien en wanneer kun je nu bij de kunstenaars een kijkje achter de schermen nemen en horen wat de achtergronden zijn van het werk dat je ziet?
Er is vandaag heel veel te beleven. Leer bij Wijkcentrum Vredenburg djembé spelen bij Martijn Hoogstra (zie foto) bijvoorbeeld, of neem in Jongerencentrum De Madser via de webcam een kijkje in het atelier van Mimi van Bindsbergen op Curaçao(!). En daar is nog veel meer te zien en te beleven, zoals de breakdance jam en de film 'Onder het IJs' die Maaike Timmermans maakte met de bewoners van het Schepen te Boeckoppad.
Ook aan de jeugd is gedacht. Kinderboekenschrijfster Anne Takens leest om 12.00 uur voor uit eigen werk aan het Harlingenpad 20, bij kunstenaar Loek Klinkhamer. Atelier XieXie verzorgt kunstzinnige workshops voor kinderen in De Madser en bij Wijkcentrum Vredenburg, en ouders kunnen zich daar vermaken bij drie spetterende optredens van Docklands Road (om 11.30, 13.00 en 15.00 uur).
Het complete programma is hier te downloaden (16,2 MB).

Focus à Locus is ook te volgen op Twitter. Twitter mee en gebruik de hashtag #fal2011.