maandag 3 oktober 2011

Brenda Nieborg maakt boek voor Vitesse en Rijnstad

Wethouder Luuk van Geffen temidden van het Jongeren Toezicht Team Arnhem. Foto: Brenda Nieborg/BN fotografie
Stichting Rijnstad, Vitesse en stichting Vitesse Betrokken hebben zaterdag 1 oktober het boek ‘Kijk op straat’ gepresenteerd, mede gemaakt door Brenda Nieborg van BN fotografie, een van de deelnemers aan Focus à Locus. Het boek over het Jongeren Toezicht Team Arnhem werd voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse v sc Heerenveen overhandigd aan Luuk van Geffen, wethouder Onderwijs, Jeugdbeleid en Veiligheid.

Bij de presentatie waren ruim zestig mensen vanuit de politiek, Gemeente Arnhem en beide stichtingen aanwezig. Tevens was een gedeelte van de deelnemers van het project aanwezig. De andere jongeren van het huidige jongeren toezichtteam hielden op dat moment toezicht rondom het stadion. 
Namens stichting Vitesse Betrokken sprak de algemeen directeur van Vitesse, Paul van der Kraan, de aanwezigen toe: “Prachtig hoe deze jongeren met verschillende achtergronden kunnen doorgroeien naar een functie als steward van Vitesse.”

Luciënne van den Brand, directeur Rijnstad: “Met dit initiatief worden de behaalde resultaten goed zichtbaar. Met name de breed gedragen samenwerking met diverse partijen speelt hierin een bepalende rol.” 
Na de presentatie werd de overhandiging van het eerst exemplaar aan Luuk van Geffen verzorgd door drie deelnemende jongeren van het project. Luuk van Geffen: “Het woord ‘samenwerken’ is al een aantal keer gevallen. Ik zie het zelfs als een vorm van samenleven. Een prachtig initiatief.” De wethouder liet zijn exemplaar na afloop ter plekke signeren door de aanwezige jongeren.

In het boek komen op speelse wijze verschillende betrokkenen aan het woord die door de jaren heen een bijdrage hebben geleverd aan de groei van het project. Ook zijn er enkele jongeren geïnterviewd die aan het project hebben deelgenomen of nog steeds deelnemen. Een digitale versie van 'Kijk op straat' is binnenkort te dowloaden via de site van BN fotografie.