zaterdag 24 februari 2018

Focus á Locus 2018

 
21 en 22 april 2018   12-17 uur 

Dit voorjaar wordt voor de zesde keer de Focus à Locus Kunstroute in de wijken Holthuizen, Vredenburg en Rijkerswoerd georganiseerd.  
Op 22 verschillende locaties in deze wijken zullen 39 kunstenaars hun werk exposeren dan wel presenteren. Nog niet eerder waren er zo veel enthousiaste aanmeldingen van deelnemers! 

Bij de kunstenaars thuis 
Net als bij de eerdere edities van Focus á Locus presenteren of exposeren de meesten van hen hun werk thuis. Sommigen zijn te vinden op locaties waar zij samen met anderen hun werk laten zien. Zij vertellen graag over hun werk, hoe ze het maken en welke materialen ze gebruiken. Naast bijvoorbeeld schilderijen, keramiek, fotografie en beeldhouwwerk is er nog meer te beleven: allerlei muziek van pop, blues en rock, klassiek tot Franstalige liedjes, en er zijn workshops voor kinderen zoals zang en dans, zeefdrukken en speksteen snijden. 

Fietsroute 
In de wijk Rijkerswoerd staan op diverse plaatsen kunstwerken. Veel mensen lopen en fietsen daar vaak ‘zomaar’ aan voorbij. Op zondag is er een fietsroute onder leiding van Wim Korvinus die als kunstenaar en architect betrokken was bij de ontwikkeling van de wijk. 

Weet wat er leeft in je wijk! 
Het is natuurlijk zeker de bedoeling om de (semi-)professionele kunstenaars in de wijken in de gelegenheid te stellen om hun werk te laten zien. Maar het is ook belangrijk dat we het buurtgevoel wat terugkrijgen, dat je elkaar weer eens ergens tegenkomt en elkaar ervaringen laten delen. Het is door de buurt – voor de buurt, want de deelnemende kunstenaars zijn immers ook je buurtbewoners.  

Flyers en vlaggen 
Begin april verschijnt de flyer van Focus á Locus met alle informatie. Deze wordt in de wijken huis-aan-huis verspreid. Houd die dus goed in de gaten! Ook zullen de flyers op verschillende plaatsen in de wijken verkrijgbaar zijn. Evenals vorige jaren staan er vlaggen bij de locaties waar wat te beleven valt. Niet te missen dus. 

Vrij entree! 
U bent allen van harte welkom om bij de deelnemers ‘binnen te vallen’, met kinderen, grootouders, vrienden en familie. Focus á Locus 2018 wordt een prachtige kunstroute die je niet mag missen! De toegang is overal gratis.  
Tot ziens op 21 en 22 april! 

Zie ook www.focusalocus.nl en facebook!