donderdag 29 maart 2012

Feest op het Croydonplein

Het Croydonplein in Arnhem tijdens de plaatsing van het kunstwerk 'HOI'. Foto DOET in Kunst & Cultuur
Zondag 1 april (geen grap!) houdt Wijkplatform Arnhem Zuid Midden een groot feest voor de inwoners van de wijken Kronenburg, Vredenburg en Appelgaard. Onder de titel ‘Feest op het plein’ gaat dit muziek- en cultuurfeest voor de tweede keer plaats vinden op het Croydonplein in Arnhem. 
De vorige editie was een groot succes. Daarom werd direct na deze eerste editie de planning gemaakt voor het vervolg. Het Rad der Verbeelding ‘Mitty’ staat opgesteld op het Croydonplein. Hieromheen vindt u tal van artiesten.
Voordat het feest begint zal Samba Band Monte Reno de inwoners van de wijken hun huizen uit komen trommelen met een optocht door de wijken. De stoet komt rond 14.00 uur aan op het Croydonplein, waar wethouder Margreet van Gastel het feest en ook het vernieuwde Croydonplein opent. Op het hoofdpodium treden de volgende artiesten op: 

  • 14.30 uur - Tuesday! 
  • 15.15 uur - Steven Kazàn, de zoon van Hans Kazàn. 
  • 15.45 uur - Zanger Danny van Zoest, de finalist van het TROS-programma '1000 sterren stralen'. 
  • 16.45 uur - Percussionist Matin Gort. 
  • 17.15 uur - Zigeunerorkest Brandt. 
Daarnaast is er ook een kookworkshop rondom het pas geopende kunstwerk 'HOI'. 'HOI' is een op initiatief van corporatie Vivare door bewoners en kunstenares Marjan Renkens vormgegeven kunstzinnig straatmeubilair. Bekijk hier een artikel over het kunstwerk in de Arnhemse Koerier van 14 maart 2012, 'Bewoners maken de versteende wijk zelf groen'.