zaterdag 10 december 2011

Grote drukte bij opening Carrousel du Louvre

Mimi van Bindsbergen en Loek Klinkhamer bij hun werken in het Carrousel du Louvre in Parijs.
Onder grote belangstelling is donderdagavond in Parijs de fameuze kunstsalon Carrousel du Louvre in Parijs geopend, met de Arnhemse kunstenaars Mimi van Bindsbergen en Loek Klinkhamer als leden van de tienkoppige Nederlandse delegatie. Het is voor het eerst dat Nederlandse kunstenaars werk kunnen laten zien tijdens de tentoonstelling van de Franse Société Nationale des Beaux-Arts.
Van Bindsbergen toont in Parijs haar schilderij Connecting II, Klinkhamer nam Vreemde manieren mee, of Habitudes etranges, zoals de Fransen zeggen. Beide kunstenaars namen in 2010 en 2011 deel aan Focus à Locus. Mimi van Bindsbergen is een van de organisatoren van het eerste uur.
De Nederlandse delegatie kreeg in Parijs speciale aandacht. De Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, Hans Hugo Siblesz, benadrukt het belang van een culturele samenwerking tussen Nederland en Frankrijk. "Nederlandse kunstenaars hebben zich altijd laten inspireren door het Franse platteland", zei hij tijdens de officiële openingsplechtigheid.
Van Bindsbergen is zeer verguld met de uitnodiging voor de expositie in de catacomben van het wereldberoemde Parijse kunstmuseum. "Alleen al dat mijn werk hier hangt is voor mij een prijs." Klinkhamer is inmidels over de eerste opwinding heen: "Ik heb zo'n zin om weer te gaan schilderen!" 

Zie ook: