zondag 1 mei 2011

14 en 15 mei 2011: kunstmanifestatie Zon op Zuid

Dans, rap, drums, sprookjes, theater, glaskunst, landschaps- verandering… De komende weken betoveren verschillende kunstenaars samen met buurtbewoners van achttien locaties in Arnhem-Zuid hun omgeving onder het motto 'Zon op Zuid'.
Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt 'Zuid' een weekend lang in de schijnwerpers gezet. Het publiek uit Arnhem en omstreken is van harte welkom om op de fiets dit onbekende stadsdeel te verkennen en de verborgen talenten van haar bewoners te bewonderen. Voor een reisgids en huurfietsen wordt gezorgd.
Zon op Zuid, initiatief van Kunstbedrijf Arnhem/afdeling Kunst in de wijk, met ondersteuning van de gemeente, woningbouwcorporaties en partners uit de wijken is al maanden bezig in de Arnhemse wijken De Laar, Elderveld, Rijkerswoerd, Schuytgraaf, Vredenburg, Kronenburg en Holthuizen.
De resultaten zullen op verschillende locaties op zaterdag 14 en zondag 15 mei vanaf 11 uur 's morgens tot 24 uur 's avonds te beleven zijn. In Vredenburg/Holthuizen zijn de locaties:
- Loppersumhof & Rob Sweere (beeldend);
- Drentesingel & Korneel Jeuken (beeldend);
- Frieslandsingel & burobuurvrouw (grafisch ontwerp).
In Kronenburg zijn de locaties:
- Croydonplein & Albert Hoex (theater);
- Schepen te Boeckoppad & Maartje Timmermans (video).