maandag 10 februari 2020

Focus á locus 2020: Lea Manders


Ik schilder graag vanuit symbolen en verhalen en wil iets verbeelden van
'het universele', zoals bij mijn serie over de 12 sterrenbeelden. Ik werk graag samen met 'het toeval', bijvoorbeeld door de achtergrond te laten ontstaan via toevallige structuren.  Vervolgens ga ik mijn onderwerp daarop inpassen. Dat is een uitdagend gebeuren; net als het leven zelf dat we proberen te sturen binnen een context van bewegingen en toevalligheden.
Waarbij de vraag gesteld kan worden: bestaat er toeval? Of bestempelen wij iets als toeval? 
Veel van mijn werk is in acryl of pastel gemaakt, maar ik heb het afgelopen jaar olieverf als nieuwe uitdaging opgepakt, evenals als het schilderen van portretten.
Ik heb ooit een aantal jaren kunstacademie genoten en heb het schilderen de laatste 10 jaar weer intensiever opgepakt, naast mijn werk als astrologe en gemeenteraadslid. Ik woon sinds 1992 in Rijkerswoerd. 


18 & 19 April 2020
12:00-17:00
Emily Bröntesingel 67
6836 TV 
Arnhem