maandag 10 februari 2020

Focus á locus 2020: Hans Langbroek

Vanaf mijn jeugd maar vooral sinds begin jaren ’80 ben ik met tekenen en schilderen bezig geweest. Hoewel ik geen officiële kunstopleiding heb genoten heb ik wel steeds les gehad van diverse docenten. Doordat ik vaak vakanties heb besteed aan schilderen in Frankrijk is veel van mijn werk ontstaan in en geïnspireerd door de Provence.
De thema’s die mij in de loop van de jaren hebben geboeid zijn het (Franse) landschap, bomen, gevels van Franse huizen en details van gevels vanuit een bijzonder perspectief. Een periode later schilderde ik gedurende jaren mensen in onderlinge relatie in al of niet alledaagse situaties. Vervolgens keerde ik terug naar de gevels met nu de werking van boomschaduwen erop. Uiteindelijk vond ik inspiratie in spiegelingen in water.
In de afgelopen 25 jaar heb ik honderden acrylschilderijen op linnen gemaakt.
Daarnaast houd ik mij sinds 2008 ook bezig met beeldhouwen in steen.
Hakken in steen is een onomkeerbaar proces. Door materiaal weg te halen ontstaat een nieuwe unieke vorm. Ik ben op zoek naar spanning en verdraaiing in organische vormen. Vaak heb ik de vrouwelijke torso als onderwerp.

Daarnaast illustreer ik af en toe kinderboeken. 

www.hanslangbroek.com
18 & 19 April 2020


12:00-17:00
De Pas 102
6836 HN 
Arnhem