maandag 10 februari 2020

Focus á locus 2020: Edwin van de Kamp


Onder de naam Doorgedraaid draai ik vooral schalen. Het hout dat ik hiervoor gebruik is voornamelijk afkomstig van bomen die gekapt en gesnoeid zijn of een storm niet overleefd hebben. Zo zijn er, zoals u zich wellicht herinnert, een paar jaar geleden meer dan 100 bomen gekapt in Rijkerswoerd. Het werk is voornamelijk gemaakt van die stukken die anders tot snippers verwerkt zouden worden. Tijdens wandelingen door de wijk met mijn honden vind ik regelmatig mooie stukken die ik dan met mijn fiets met aanhanger ophaal. Van het merendeel van het werk kan ik dan ook vertellen van welke boom het afkomstig is en waar die boom heeft gestaan. Tijdens de kunstroute zult u merken dat ik graag met veel enthousiasme en passie vertel over mijn proces en houtdraaien in het algemeen. In de werkplaats zal ik gedurende de kunstroute bezig zijn met het maken van het een en ander zodat u ook kunt zien hoe het werk tot stand komt. Geen twee schalen zijn hetzelfde en het zijn dus allemaal unieke werken. Heeft er in uw tuin jaren een boom gestaan en zou u het leuk vinden om daar iets blijvends van in uw interieur te hebben, dan maak ik hier graag voor u iets moois van. Maar ook klein restauratie werk als bv een tafelpoot of trapstijl kan ik tegen een kleine vergoeding voor u maken.
Het werk en de werkplaats zijn te zien in de achtertuin van zijn woning aan de Duke Ellingtonstraat 48 (ingang achterom aan het Benny Goodmanpad naast de makelaar). Vanzelfsprekend is al het tentoongestelde werk beschikbaar voor verkoop en is er een grabbelton voor kinderen.
Een beperkt deel van mijn werk is doorlopend te zien en te koop in het winkeltje van de Siza aan de Gerbrandysingel.
https://edwinvandekamp.wixsite.com/website (onder constructie)

18 & 19 April 2020
12:00-17:00
Duke Ellingtonstraat 48
6836 CG 
Arnhem